ANNE-KAREN HELLY-HANSEN - Keramikk

ERIK FORMOE - Maleri

4. SEPTEMBER - 3. OKTOBER 2021

40_60x50_vegg erik formoe

ANNE-KAREN HELLY-HANSEN

 

Anne-Karen Helly-Hansen er født i 1953 og bor i Son.

​Hun er først og fremst en keramisk skulptør. Hun har funnet sitt eget, særegne uttrykk med mye humor, men også med melankoli. Hun lager skulpturer folk kan kjenne seg igjen i.

«Kna, dreie, modellere, dekorere, tørke, brenne, glassere, brenne igjen og av og til igjen og igjen.
Prikker, streker, blomster, mønstre og farger som skal finne sin plass; på en krukke,en kopp eller på kjolen til en dame. Male med flytende voks og klippe figurer i avispapir. Lime dem på koppen med vann, dyppe i begitning og fjerne papiret; mønsteret åpenbarer seg. Detaljer i massevis som må bli tatt hånd om før man lukker ovnsdøra og ber en bønn..."

ERIK FORMOE

 

Erik Formoes stil kan beskrives som «Tilbakeskuende samtidskunst». Det kunstneriske uttrykket bygger såvel på et retroperspektiv, som på nye ideer og teknikker. Alt som er gammelt fornyes, og alt det nye har noe gammelt ved seg. Motivene utstråler  en introvert melankoli, og hvert eneste maleri formidler ulike historier som kommer til syne gjennom detaljer i bildene. Jo mer de studeres, desto flere spørsmål dukker opp og muliggjør flere svar.

 

Menneskene i Erik Formoes malerier er tause fortellere. De er anonyme mennesker som møtes, eller kanskje ikke. De er introverte melankolikere. De vet noe. Du kan delta i deres hemmeligheter, bare du er nysgjerrig nok.