top of page

LENA DYBDAHL

ELT & KNA

Lena Dybdahl er født og oppvokst i Stavern. Hun er utdannet innen reklame, dekorasjon og grafisk design. På midten av nittitallet åpnet hun en liten butikk i hjembyen, elt & kna, der hun i tillegg til egen keramikk solgte vesker, glass, klær, såper, sjal, litt second hand servise og leker til barna. Butikken hadde hun i 20 år. Nå konsentrerer hun seg om det kusnteriske arbeidet på keramikkverkstedet sitt. 

 

Lena Dybdahl har en englepasjon. Hun har formet, brent, malt og atter brent utallige engler i keramikk. Disse englene, alltid med en humoristisk vri, har vært solgt hos Norway Design i Oslo i en årrekke. Nå selges de over hele landet, bl.a. i Son, Slemdal, Bergen, Stord og Stavanger.

 

Lena lager også bruksgjenstander; stettefat, kaffekopper, krukker, krus, boller, fat, snapsglass. Noen er dekorert med bilder, gjerne blomster eller insekter, andre med poesi. Det Dybdahls små kunstverk har til felles, er en egen letthet og humor. Stikkord er: Ynde, søt romantikk, ikoner, gamle fotografier, eleganse, lettfordøyelig, femininitet.


 

61972586_1531743360299506_82329796753458

Foto: Stavern Kunst og Kultur

bottom of page