CHRISTER GLEIN - Håndkolorert grafikk

SVERRE KOREN BJERTNÆS - Håndkolorert grafikk

ESPEN MATHIAS BEHN - Maleri / grafikk

HENRIK KLEPPE - Maleri / grafikk

16. JANUAR - 14. FEBRUAR 2021

IMG_3840.JPG
glein håndkolorert.jpeg
bjertnæs.jpeg
espenbehnmaleri.png

På grunn av de nye smittevernstiltakene i Oslo-regionen er vi nødt til å stenge galleriet ut januar. Det er dessverre ikke mulig å se utstillingen fysisk i galleriet, men vi har lagt ut alle bildene digitalt her på hjemmesiden vår. Klikk deg inn på knappen under for å se hele utstillingen.

SVERRE KOREN BJERTNÆS

 

Sverre Bjertnæs (f. 1975) er født og oppvokst i Trondheim. Han regnes som en av Norges fremste samtidskunstnere, og har gått i lære hos noen av Norges mest kjente figurative kunstnere. Han har vært elev av Tore Bjørn Skjølsvik og Odd Nerdrum, deretter studert fire år ved Statens kunstakademi i Oslo under Arvid Pettersen og Jan Sæther. Bjertnæs arbeider drar veksler på både klassisk figurasjon og konseptkunst.

Bjertnæs' første separatutstilling var i Bjarne Melgaards galleri Norsk Anarkistisk Fraksjon i 2000. I ettertid har de to samarbeidet tett og holdt fire utstillinger sammen. Bjertnæs har også hatt utstillinger ved blant annet Volta NY i New York, Trondheim Kunstmuseum, Haugar Vestfold Museum, Nord Norsk Kunstmuseum, Galleri K, Basel Art SCOPE og Artforum Berlin. 

HENRIK KLEPPE

 

Henrik Kleppe jobber hovedsakelig med maleri. Han har siden studietiden tatt utgangspunkt i landskapsmaleri, ofte inspirert av malere innen nasjonalromantikken som bl.a Lars Hertervig, August Cappelen, Caspar David Friedrich, William Turner etc. Impresjonismen har også hatt en stor betydning for kunstnerskapet hans.

"I bildene mine prøver jeg først og fremst og få frem en stemning. Den kan oppfattes som eventyrlig. Det kan ofte være en overdrivelse av det realistiske eller at det finnes detaljer i bildet som ikke henger helt sammen, noe man ikke klarer å plassere, som fremkaller mystikk og et preg av surrealisme."

 

Film har hatt stor innvirkning på Kleppes arbeid. David Lynch har inspirert han på mange måter, som bl.a Twin Peaks. Nå om dagen utforsker han å sette flere bilder sammen, som en collage. Tanken bak dette er å flette flere historier sammen til en egen historie. 

 

ESPEN MATHIAS BEHN

 

Espen Mathias Behn (f. 1978) har en mastergrad fra Art Center College of Design i Pasadena. Han er utdannet innenfor film, foto og klassisk maleri.   

 

Som kunstner utfolder Behn seg innenfor et bredt spekter av medier og uttrykksformer: Både film, foto, men også installasjon, maleri og skulptur. Han nærer en dyp interesse for den klassiske kunsthistoriske tradisjonen. I arbeidene sine fletter han sammen konseptuelle elementer med referanser til både eldre og moderne kunst. Ved siden av sitt virke som kunstner underviser han i Kunst, Film, Fotohistorie og klassisk kunsthistorie ved Oslo Fotokunstskole. 

Behn har stilt ut en rekke ganger blant annet på MoMA i New York og Los Angeles County Museum of Art (LACMA). Videoverket som ble vist der er i MoMA sin permanente samling. Våren 2020 hadde han en digital utstilling på Moss Kunstforening som fikk anmeldelse i Kunstavisen.

 

Les anmeldelsen her: 

https://kunstavisen.no/helgenkaring-og-helsepolitikk-i-koronaens-tid

CHRISTER GLEIN

Christer Glein (f. 1984) er utdannet ved Falmouth College of Arts i England.  I dag bor han og arbeider i Oslo. Siden hans debut i 2009 har han vekket stor interesse for sine arbeider. Glein er opptatt av kunstens autonomi og egenverdi, og bildene hans er en blanding av abstrakte og figurative. Komposisjon og farge er viktig, og maleteknikken spiller en stor rolle i alle hans arbeider.