top of page

HÅKON BLEKEN

Grafikk

14. JANUAR - 5. FEBRUAR 2023

ÅPNINGSTALE VED SVEIN ERIK BAKKEN

FOREDRAG OM DANTE VED KRISTIN FLOOD

Dante & Vergil.jpg
764e4af6-ab69-74b1-183c-a54f4941e518.jpeg

Det er en glede å invitere til nyårets første utstilling, med en av Norges aller største billedkunstnere - Håkon Bleken.

Utstillingen åpner lørdag 14.januar kl 14:00. Foredraget med Kristin Flood begynner kl 14:40. Ønsker du sitteplass til foredraget, ta kontakt på post@gallerisoon.no.

Portrett Håkon Bleken.jpg

I en alder av 93 er Bleken aktuell med sin siste grafiske produksjon, mappen "Meditasjoner over Dantes inferno". Kunstneren anser dette som hans mest signifikante prosjekt til dags dato.Vi er stolte over å få presentere et tjuetalls grafiske verker av denne meget kjente kunstneren. Utstillingen vil bestå av noen verk fra den nyeste produksjonen, samt eldre grafiske arbeider. 

 

Håkon Bleken har i høst vært aktuell med fire store utstillinger der temaet har vært "Meditasjoner over Dantes inferno". Alle verkene en hyllest til den italienske forfatteren og poeten, Dante Alighieri.
Bleken har arbeidet og reflektert sine egne følelser rundt det kjente diktet "Inferno" fra "Den guddommelige komedie". Temaene som går igjen er døden, fortvilelsen og forfengeligheten.

Forfatter og journalist Kristin Flood vil på åpningsdagen kl 14:30 holde et foredrag om Dantes Inferno. Kristin er aktuell med boken "Dantes Inferno - for de late, grådige og syndige", en lettlest gjenfortelling av Dantes store epos. Mange har hørt om den italienske dikteren Dante, men få kjenner handlingen i litteraturens mektigste visjonsdikt Den gudommelige komedie av Dante Alighieri. Forfatter Kristin Flood har dykket ned i teksten på originalspråket, løftet fram de viktigste hendelsene og gjenfortalt på et folkelig norsk, på rim, inspirert av middelalderens rytmiske fortellerstil. Slik har hun gjort mesterverket tilgjengelig for alle.

8b73b89a-7937-fd80-48e9-6ce2c0d6cd9a.jpeg

Det vil være mulig å kjøpe signerte utgaver av boken "Dantes Inferno - for de late, grådige og syndige" i galleriet denne dagen. Boken er illustrert med Gustave Dorés trykk fra 1800-tallet, avfotografert av Morten Krogvold, som har skrevet forordet i boken. En lettlest bok for alle aldersgrupper.

bottom of page