HANNE LUNDER

3. - 25. OKTOBER

KERAMIKK

Hanne Lunder (f. 1956) bor og jobber i Son. Hun tar ofte utgangspunkt i symboler fra andre kulturer, symbolikk, sammenhenger, mengder, gjentagelser, mylder, former, ornamentikk og opplevelser. Hun lager for det meste fat, krukker, kopper og store urner.

"Jeg bruker dreieskiva til å forme og lage de fleste arbeidene mine. Enkle former som trenger dekor og ornamentikk. Jeg liker å dekorere, lag på lag, farger på farger, prikk på prikk. Leira som materialet gir meg nesten ubegrensede muligheter.

Jeg arbeider i steingodsleire og porselen som brennes i gassovn på 1280 grader. I de større arbeidene som store urner og fat, bygger jeg opp overflaten med flere lag begitninger i forskjellige farger. Noen ganger skjærer jeg ut ornamenter med treskjærerjern først, går ned i overflaten og lager en underdekor. Begitningene, jeg bruker porselensmasse, legger jeg på i andre ornamenter, og det kan bli opptil 10- 15 lag.

Jeg søker å få frem et tekstilt uttrykk i overflaten. Etter glasurbrenning på 1280 grader, legger jeg på nye og sterkere farger som ikke tåler så høy temperatur, og brenner på nytt til 1000 grader. Det hender jeg brenner flere ganger for å få det ønskede resultatet."

 

For mer informasjon: www.hannelunder.blogspot.no

GALLERI SOON

MEIERIGÅRDEN
STORGT. 17
1555 SON

post@gallerisoon.no


Tlf: 489 54 493

ÅPNINGSTIDER

Mandag – fredag 11-17

Lørdag                  11-16

Søndag                 12-16

Hjertelig velkommen!

2019 © Vilde Vollevik