HANNE THARALDSEN

MY INNER GODDESS

18. JULI - 10. AUGUST

MALERI

Hanne Tharaldsen arbeider med ulike kombinasjoner av fotografi og maleri. Hun er kolorist og benytter seg av sterke farger og symboler for å skape sine drømmeaktige scenarioer, ofte med utgangspunkt i mytologi.

 

«Mange av mine bilder er befolket av gudinner og vesener fra mytologien. Jeg er opptatt av den kraften som finnes i disse gamle fortellingene og ikke minst hva vi moderne mennesker kan lære om oss selv ved å studere dem.»

 

Tharaldsen var en av de aller første som begynte å kombinere fotografi med maleri tidlig på 1990-tallet og hun har fortsatt å jobbe med ulike blandingsteknikker siden da. Hennes fotografiske arbeider er en blanding av analoge og digitale teknikker, hvor hun setter sammen elementer fra flere titalls arbeider til et nytt bilde. Teknikken er utviklet av kunstneren selv over en periode på 30 år.

 

«I mitt kunstneriske virke er jeg opptatt av kropp og kroppslig bevissthet, samt samspillet mellom kropp og følelser. Jeg har praktisert yoga i mange år og henter inspirasjon både fra egen praksis og studier av yogafilosofi.»

 

Hanne Tharaldsen er representert av en rekke gallerier og stiller jevnlig ut.

Hun har blant annet deltatt på Høstutstillingen, Østlandsutstillingen og Norske Bilder (Galleri Brandstrup). De senere årene har hun også jobbet med bestillingsverk og utsmykning. I 2014 hadde hun ansvaret for hele utsmykningen av det nye hovedkvarteret til Yara International ASA i Oslo.

 

I 2017 utkom hennes første kunstbok; Patanjalis Yoga Sutra, på Aschehoug Forlag. Teksten til denne boken ble forfattet i årene rundt Kristi fødsel og består av korte aforismer. Gjennom sine kunstneriske tolkninger ønsker Tharaldsen både å gi en egen kunstnerisk opplevelse, samt en bedre forståelse av teksten.

 

Hanne Tharaldsen er medlem av NBK, BOA, UKS og FFF.

For mer informasjon: http://www.hannetharaldsen.com/

GALLERI SOON

MEIERIGÅRDEN
STORGT. 17
1555 SON

post@gallerisoon.no


Tlf: 489 54 493

ÅPNINGSTIDER

Mandag – fredag 11-17

Lørdag                  11-16

Søndag                 12-16

Hjertelig velkommen!

2020 © Vilde Vollevik