HANNE THOMASSEN

Maleri og grafikk

19. AUGUST - 10. SEPTEMBER 2023

Embrace the light

Breathing light

HANNE THOMASSEN

 

Hanne Thomassen (f. 1971) har hatt en lang karriere som fotograf og billedkunstner. Hun var blant de aller første som begynte å kombinere fotografi og maleri tidlig på 1990-tallet, og har som prosjekt å utforske nye uttrykksmåter for fotografiet.

 

Kunst for manifestasjon, helbredelse og personlig vekst. Når sommeren er på hell og vi skal inn i den kontemplative høsten åpner Hanne Thomassen sin utstilling Sacred Space.

 

Et hellig rom kan være et fysisk sted. Et godt sted hvor vi trekker oss tilbake. Et hellig rom kan også være et sted inne i oss selv, som vi gjerne kommer i kontakt med gjennom øvelser som yoga, meditasjon, bønn, mantrasang og åndelige praksiser. Kunst kan også være et slikt verktøy.

 

«Kunst kan være et redskap for å få kontakt med vårt indre og en hjelp til åndelig utvikling. Jeg er overbevist om at riktig kunstverk, til rett person, og brukt på den riktige måten, kan være et verktøy for endring og vekst i livet.»

 

Ved siden av sitt virke som kunstner har Hanne Thomassen hatt en daglig yogapraksis i mange år. Hun henter mye inspirasjon fra yogafilosofien og er opptatt av åndelig utvikling, gudinnekraft, mantrasang og feng shui. Hun inkorporerer ekte krystaller i mange av sine verk. Hun renser alle sine bilder med hvit salvie eller palo santo før de forlater atelieret.

 

«Det er viktig for meg at mine bilder bringer med seg god energi til stedene de skal være. Våre hjem er noe av det viktigste for at vi skal ha det godt i livet. Jeg ønsker at alle skal ha gleden av støttende hjem, fylt med farger, kunst, rett energi og elementer fra naturen.»

 

                                                                       *

 

Hanne Thomassen har deltatt på Høstutstillingen, Østlandsutstillingen og Norske Bilder (Galleri Brandstrup). Ved siden av fotografi og maleri har hun arbeidet med video, performance og installasjoner, samt utsmykning av bedrifter og private hjem. Hun er forfatter av kunstboken, Patanjalis Yoga Sutra, utgitt på Aschehoug Forlag. Hun er medlem av NBK, UKS, BO og BONO.

 

Hanne Thomassen er en erfaren kursholder og arrangerer ofte workshops eller kunstsamtaler i forbindelse med sine utstillinger. Det vil hun også gjøre når hun nå kommer til Galleri Soon for tredje gang. Vi ser fram til en magisk utstilling.

 

 

Følg Hanne Thomassen på Instagram: @ hannethomassenofficial.