top of page

HANNE THOMASSEN

Maleri og fotocollage

19. AUGUST - 10. SEPTEMBER 2023

sakralchakra.jpg
rotchakra.jpg

HANNE THOMASSEN

 

Kunst for manifestasjon, helbredelse og personlig vekst

 

Lørdag 19. august kl. 14.00 åpner utstillingen Color your Chakras i Galleri Soon.

 

Hanne Thomassen skaper kunst med et nytt utgangspunkt. Kunsten vi omgir oss med påvirker oss og våre liv i mye større grad enn de fleste er klar over. Dermed blir både bildenes budskap, og energien de er laget med, viktig.

 

Med utgangspunkt i læren om chakraene har Hanne Thomassen laget en serie bilder som er noe langt mer enn vakker og estetisk utsmykning. Bildene er fylt med symboler og et tydelig budskap om harmoni og helbredelse. Kunstneren har også arbeidet med krystaller og valgt ut bestemte steiner som følger med hvert enkelt kunstverk.

 

«Mine bilder kan være et verktøy for helbredelse, de kan inspirere og invitere til vekst. For dem som ønsker å bruke bildene og de tilhørende krystallene  i meditasjon og manifesteringsarbeid kan de være svært kraftfulle verktøy.»

 

Hanne Thomassen er opptatt av energi, spiritualitet og mystikk. Ved siden av sitt virke som kunstner har hun hatt en daglig yogapraksis i mange år, og hun henter mye inspirasjon fra både yogafilosofien og egen praksis. Hun har også arbeidet systematisk med manifestering i flere tiår og ønsker å dele av den kunnskapen hun har opparbeidet seg gjennom sine kunstneriske verk.

 

«Jeg bruker min stemme som kunstner til å sette søkelys på tema jeg synes er viktig. Vi lever i en tid hvor mange kjenner seg overveldet og stresset. Vi kjenner på følelsen av at det er for mye for oss, det er for mange krav og forventninger som skal oppfylles. Jeg mener at riktig kunst kan være et redskap for å få kontakt med vårt indre, ble bedre kjent med oss selv og på den måten leve liv som er bedre for oss.»

 

Hanne Thomassen (f. 1971) har hatt en lang karriere som fotograf og billedkunstner. Hun var blant de aller første som begynte å kombinere fotografi og maleri tidlig på 1990-tallet. Hun har deltatt på Høstutstillingen, Østlandsutstillingen og Norske Bilder (Galleri Brandstrup). Ved siden av fotografi og maleri har hun arbeidet med video, performance og installasjoner, samt utsmykning av bedrifter. Hanne Thomassen er forfatter av kunstboken, Patanjalis Yoga Sutra, utgitt på Aschehoug Forlag. Hun er medlem av NBK, FFF, UKS, BO og BONO.

bottom of page