HELEN RUTH MØRKEN

Helen Ruth Mørken arbeider med porselen, ofte i kombinasjon av lys og lamper. Hennes arbeider består av flere lag med mening, ofte med skjulte detaljer eller uventede elementer. Det er mer enn det øyet ser. Porselen er krevende å jobbe med, men resultatet er verdt det. Resultatet er vakre nyanser av hvit, gjennomsiktighet og styrke, til tross for det skjøre uttrykket. 

Mørken foretrekker matte overflater, men leiren er forglasset og ikke-porøs som gjør at hver del kan vaskes. Alle objekter er håndlaget, men kan enkelt passe inn hos en rekke hjem og valg av interiør.

Mørken lager vakre porselensskåler med gulldetaljer på kanten. Disse skålene kaller hun "drip". Mønsteret blir til ved å snu bollen på hodet og la rennende porselen renne ned og dryppe av. Etter to brenninger pensler hun gull på kanten og brenner en siste gang. En tidløs og delikat kombinasjon! I tillegg lager hun vakre og unike lamper, alle med hvert sitt egenartede mønster. Lyset skinner gjennom på en helt spesiell måte, og hver lampe er håndlagd og unik.

P1010870.JPG