top of page

INGRI EGEBERG

maleri og grafikk

 MIN MORS HAGE

13. MAI - 4. JUNI 2023

ingri kalender.png

MIN MORS HAGE

Med lyset og våren kommer lengselen etter min mors hage. Døgnets skiftende intensitet, skyggene som glir dagen inn, minsker og vokser for så å forsvinne i kveld og natt. Det var store trær i min mors hage, steinmurer, trapper og urtehage. Generasjoner har bølget gjennom hagen i lek og hagefester med gleder og sorger og er en kilde til økende visuell forundring. Jeg minnes steintrappene, urtene, trærne som ble høyere og prosjektene som ble skrinlagt når kreftene minsket. Alle som er borte og alle som kom etter og er her og bærer hagen med seg som et en minneskala av mennesker og samtaler og sommerkvelder. Gråhvite vinterdager. Et rådyr vandrer gjennom hagen, et andepar lander på dammen. En tid er forbi men lever videre i nye bilder.

 

INGRI EGEBERG

 

Ingri Egeberg er billedkunstner og forfatter, bor i Bergen med atelier både der og i Ringsaker i Hedmark. Hun har samarbeidet med Galleri Soon i mange år. 

Egeberg har vært en aktiv billedkunstner, forfatter og illustratør siden hun gikk ut fra Kunsthøyskolen i Bergen i 1976. Hun har hatt en rekke utsmykkingsoppdrag, gitt ut over 35 bøker og 2 tegnefilmer, deltatt på kollektivutstillinger og hatt separatutstillinger over hele Norge og i utlandet. 

I de siste årene har hun konsentrert seg om bildene og arbeider innenfor et bredt spekter av uttrykk. Den enkle streken er hennes varemerke og er grunnlaget for resten av hennes arbeider: malerier, grafikk og mer utarbeidete tegninger.

Mennesker i dialog og bevegelse, på flyplasser, på scenen eller stående med en kaffekopp på atelieret, alt kan bli bilder. 

 

Egeberg: «Et bilde skal være forelskelse, glede, forundring, gjerne sinne og energi og irritasjon. Hvis man skal leve med det bør det være full av hemmeligheter, et meditasjonsobjekt som kan gi deg noe nytt hver dag. Være så åpent og enkelt at du kan legge sjelen din inn i det, være så innfløkt at du leter og finner og aldri blir ferdig. Da blir bildet en kilde til evig glede.»

Medlem av Norske Billedkunstnere, Tegnerforbundet, Norske Grafikere, Norske Barne-og ungdomsbokforfattere, BKFH, VN&E.

Representert på Nasjonalgalleriet, Stortinget, Bergen Billedgalleri, Haugesund Billedgalleri, Lillehammer Kunstmuseum, Ciurlionis Museum of Modern Art.

bottom of page