top of page

INGRI EGEBERG

Maleri og grafikk

I MIN MORS HAGE

13. MAI - 4. JUNI 2023

INGRI EGEBERG

 

Ingri Egeberg er billedkunstner og forfatter, bor i Bergen med atelier både der og i Ringsaker i Hedmark. Hun har samarbeidet med Galleri Soon i mange år. 

Egeberg har vært en aktiv billedkunstner, forfatter og illustratør siden hun gikk ut fra Kunsthøyskolen i Bergen i 1976. Hun har hatt en rekke utsmykkingsoppdrag, gitt ut over 35 bøker og 2 tegnefilmer, deltatt på kollektivutstillinger og hatt separatutstillinger over hele Norge og i utlandet. 

I de siste årene har hun konsentrert seg om bildene og arbeider innenfor et bredt spekter av uttrykk. Den enkle streken er hennes varemerke og er grunnlaget for resten av hennes arbeider: malerier, grafikk og mer utarbeidete tegninger.

Mennesker i dialog og bevegelse, på flyplasser, på scenen eller stående med en kaffekopp på atelieret, alt kan bli bilder. 

 

Egeberg: «Et bilde skal være forelskelse, glede, forundring, gjerne sinne og energi og irritasjon. Hvis man skal leve med det bør det være full av hemmeligheter, et meditasjonsobjekt som kan gi deg noe nytt hver dag. Være så åpent og enkelt at du kan legge sjelen din inn i det, være så innfløkt at du leter og finner og aldri blir ferdig. Da blir bildet en kilde til evig glede.»

Medlem av Norske Billedkunstnere, Tegnerforbundet, Norske Grafikere, Norske Barne-og ungdomsbokforfattere, BKFH, VN&E.

Representert på Nasjonalgalleriet, Stortinget, Bergen Billedgalleri, Haugesund Billedgalleri, Lillehammer Kunstmuseum, Ciurlionis Museum of Modern Art.

bottom of page