KAJA NORUM & ODD NERDRUM

20. JUNI - 13. JULI

MALERI / TEGNING / GRAFIKK

Sommeren 2020 stiller Odd Nerdrum ut med Sons store datter, Kaja Norum. I Galleri Soon vil veggene prydes av grafitt-tegninger og verker i Nerdrums egenutviklede medium, glasstrykk. Den levende streken, nedarvet fra barokken, gir disse tidløse verkene et særegent liv.

I tillegg stiller Norum ut nye malerier.

Kaja Norum (f. 1989) er en figurativ billedkunstner og tidligere Nerdrum elev. Hun hadde i 2011 sin debututstilling i Galleri Soon, og fikk mye oppmerksomhet for sitt bilde av komiker Sturla Berg Johansen. I ettertid har hun hatt to separatutstillinger i Galleri Soon, samt deltatt på flere kollektivutstillinger rundt om i landet.
Hun er opptatt av det maleriske håndtverket, og at bildene skal vise en inderlighet og tidløshet.

Odd Nerdrum (f. 1944) er en av Norges fremste kunstnere som finner sine forbilder og lærere hos de gamle mestre. Internasjonalt regnes han for å være den mest betydelige klassisk figurative maleren og han har dannet skole for en ny generasjon av figurative malere.

Odd Nerdrum er kjent for å male i en barokk stil inspirert av 1600-tallsmalere som Caravaggio og Rembrandt. Han refererer til sin kunst som kitsch og er i Norge kjent som kritiker av modernismen og den konseptuelle kunsten.

For mer informasjon:

http://nerdrum.com/

www.kajanorum.com

 

 

Kaja Norum: Kysset

Nerdrum: Melankolsk portrett, 51,5 x 56,2 cm

GALLERI SOON

MEIERIGÅRDEN
STORGT. 17
1555 SON

post@gallerisoon.no


Tlf: 489 54 493

ÅPNINGSTIDER

Mandag – fredag 11-17

Lørdag                  11-16

Søndag                 12-16

Hjertelig velkommen!

2020 © Vilde Vollevik