KIKKI HOVLAND - Maleri / grafikk

24. APRIL - 24. MAI 2021

KIKKI HOVLAND

 

Hovedtema i mine arbeider er fokusert på hvordan menneskers indre landskap møter det ytre landskapet. Jeg beskriver mennesket i nære møter med hverandre, natur og miljø; det gir mange interessante tematiske utfordringer. 

Et av målene er å inspirere betrakteren til å se mer nøye på verden rundt seg og å oppdage stemninger og skjønnhet på uventede steder.

 

Jeg maler gjerne mennesket som vektløst eller delvis transparent og maleriene kan ofte sees som et stillbilde fra en scene i bevegelse, kanskje i sekundet før noe inntreffer. 

Det skaper en følelse av øyeblikk, spenning, stillhet og stemning. 

Jeg leter også etter stemninger som ikke lar seg beskrive på andre måter, enn med maleri.

 

Hvordan vi kan oppleve naturen som en refleksjon av oss selv er noe jeg bruker mye tid på å utforske. Dette gjør jeg ved å bruke dyr, blader, blomster og annen vegetasjon sammen med og inni mennesker og dyr i bildene.

 

Jeg vil formidle hvordan møter med naturen kan gi oss innsikt og ro. Ofte er det ute og i stillheten naturen gir, at vi finner svarene på det vi leter etter inni oss selv. 

Samtidig er jeg engasjert i å tydeliggjøre hvordan naturen er en del av oss, at også våre liv er betinget kretsløpet, næringskjeder, oksygen og selv de minste insekter og organismer. 

GALLERI SOON

MEIERIGÅRDEN
STORGT. 17
1555 SON

post@gallerisoon.no


Tlf: 489 54 493

ÅPNINGSTIDER

Mandag – fredag 11-17

Lørdag                  11-16

Søndag                 12-16

Hjertelig velkommen!

2021 © Vilde Vollevik / Galleri Soon