SVANHILD ROHDIN - Maleri

3. JULI - 25. JULI 2021

2018sartekyssuendelig.jpg
50266407_2267520640239837_50315797165496

SVANHILD ROHDIN

Svanhild Rohdin (f. 1976), er utdannet ved Høyskolen i Oslo avd.est. Svanhild jobber hovedsakelig med mennesket som tema og dets evne til å skape positive ringvirkninger kontra destruksjon. Billedkunst er hennes hovedfelt og hun kombinerer både abstrakt og figurativt maleri, fra røft uttrykk til mer billedlig fremstilling. Hun jobber også innen sjangere som videoinstallasjon, skulptur, installasjon, sjablonkunst mm. 

 

«SARTE KYSS U-ENDELIG»

Korallrev er blant de mest støyende miljøer på planeten. Yrende liv lager lyd som kan høres på mikrofoner kilometer unna. Støynivået sier noe om tilstanden til revet. Korallrevet regnes som et barometer på hvordan havene våre har det, forskerne ser dem som en indikator på alle økosystemenes helsetilstand. En kollaps har vide konsekvenser på alt som skjer på jorden. Det er følsomt for havforsuring, havoppvarming og andre menneskeskapte endringer på havet. Havet representerer det som forbinder alle oss mennesker, det er en enorm stor del av vår planet. Et korallsjelett en finner på stranden i Mexico kan man finne tilsvarende her i Norge. Det er et vakkert symbol på at vi er ett, men den er også en påminnelse på  den eskalerende døden av korallrev og med det usikkerheten som ligger foran oss.

 

 

I arbeidene til Rohdin har hun ønske om å beskrive denne gnissende sammensetningen av det sarte vakre, og de mengde kilder som truer. En dualitet som gir rom for ettertanke.

 

Deler av utstillingen vil også sendes til Kina og stilles ut der, og vil på den måten i seg selv knytte avstander sammen.

Sarte_kyss_U_endelig1_2015.jpg
coralinstalation.jpeg