MONA NÆSS

Mona Næss utvikler skjøre, sanselige objekter i svart og hvit porselen. Med inspirasjon fra naturen arbeider hun intuitivt slik at hvert enkelt arbeid får sin unike form. 

 

Mona ønsker å utforske organiske ressurser som hun har rundt seg og jakter på naturlige pigmenter gjennom blant annet å bruke asken fra lokale trær og tang og blekk fra havet.

​Hun har funnet sin form og sin dempede fargepalett i hvitt, grått, brunt og svart, og de organiske formene henger sammen selv om hvert objekt er unikt i form og farge. Variasjonene bidrar til at arbeidene samspiller også når de blir satt sammen i grupper.

"Jeg er ikke så opptatt av om det jeg lager kalles kunst, men kunst kan være en nøkkel til en slags forståelse av hva som skjer med kloden vår, og det er jeg opptatt av. Gjennom iscenesatte og dokumenterte handlinger hvor økologi er stikkordet, ønsker jeg å invitere mottakeren til å reflektere over sin egen brutale påvirkningskraft. Vi er alle en del av naturen, så ved symbolsk å knuse “et stykke natur” symboliserer det hva vi gjør med oss selv."

Se mer av Mona Næss på Instagram @Mona_naess og hennes hjemmeside https://www.happynaess.com/

 

 

 

Mona Næss Galleri Soon 2
Mona Næss Galleri Soon 1