RAGNHILD WINDSVOLD
KERAMISKE OBJEKTER

VELKOMMEN TIL ÅPNING I DRIVHUSET 4. MAI

Livstegn​

keramiske objekter

 

I min ideverden lever menneske og natur i en form for dialog.

I denne utstillingen er jeg opptatt av det kontemplative indre landskap og forsøker gjennom form og overflate å nå inn til dette. De aller fleste arbeidene er fremstilt gjennom naked rakuteknikk", en brennemetode som er en variant av tradisjonell rakubrenning.

Gjennom 40 års virke har jeg hatt utallige utstillinger i inn- og utland. Også en rekke innkjøp til offentlig bygg.

UTSTILLINGEN STÅR UT JUNI.

 

Siden 1973 har Ragnhild hatt sitt virke og verksted i Ski, en liten by 25km syd for Oslo. Her arbeider hun daglig i gode, landlige omgivelser.

 

Ragnhilds egen drivkraft gjennom mange år er kjærligheten til leire, dens formingsmuligheter og muligheter for overflatebehandling som til sammen berører både skulpturell problematikk og tegning. Hun arbeider i perioder innenfor det rent dekorative område løsrevet fra innhold, men finner en egen utfordring å gå inn i det konseptuelle arbeidet. Hun velger gjerne å kalle disse arbeidene for ”ladede objekter”.

Jeg er opptatt av ideer som tid, historie, det mentale menneske og det kollektive minnelandskap. Jeg forsøker å bringe noe fra dette feltet til keramiske uttrykk og ved hjelp av form og overflate komme i stille dialog med tilskuer. For meg er selve prossessen en evig forskning i forhold til et materiale og på hva som er mulig innenfor begrensninger.

I de siste 15 årene har Ragnhild hovedsakelig arbeidet med rakubrendte arbeider. Hun finner denne metoden spennende fordi den åpner for helt unike nyanser og tilstedeværelsen av det uforutsette. Det kaller hun det medskapende øyeblikk. Metoden krever en helt spesiell oppmerksomhet i brenneprossessen, som er helt avgjørende i forhold til det ferdige resultat. 

Les mer: www.ragnhildwindsvold.no

GALLERI SOON

MEIERIGÅRDEN
STORGT. 17
1555 SON

post@gallerisoon.no


Tlf: 489 54 493

ÅPNINGSTIDER

Mandag – fredag 11-17

Lørdag                  11-16

Søndag                 12-16

Hjertelig velkommen!

2019 © Vilde Vollevik