TEPPO VALKAMA & ARNE SAMUELSEN

31. OKTOBER - 22. NOVEMBER

FOTO OG MALERI

Teppo Valkama og Arne Samuelsen er samboere i Dörnbergerhuset i Son, oppkalt etter maleren Carl Johannes Andreas Adam Dörnberger (1864-1940). Der har de delt atelier i 13 år. 

 

Teppo Valkamas foto på lerret ligner malerier. Kunstneren vil sprenge grenser for hva som er et fotografi. Stemningen i bildene hans er visuelt abstrakte landskap. Uttrykket er udefinerbart. Teppo utforsker ukjente former og han liker å jobbe med å begrense uttrykket. Bildene kan være litt lyse, litt mørke, litt glade. Han jobber veldig lenge med hvert bilde, gjerne et år og litt til. Teppos fotografier er i hovedsak tatt i India, der han tilbringer deler av vinteren med Arne Samuelsen. For Teppo var bilder lenge en hobby. Han studerte matematikk og statistikk og fotograferte på fritiden. Deretter gikk studie-veien til pedagogisk fakultet der hoved- interessen var form og farge. Etter noen år som lærer, arbeider han nå bare med kunst.

Arne Samuelsen arbeidet i flere år som illustratør innen ulike bransjer. Han arbeider med akryl og olje på lerret og bruker ofte en svært tynn fargeoppløsning. Hans motivkrets har forandret seg fra de naturalistiske komposisjoner med et lite element av surrealisme, til bilder hvor det absurde og uvirkelige får en stadig større plass. Samuelsen kan veksle mellom det positive og humørfylte, og det angstfylte, nærmest marerittlignende. Hans fargebruk spenner over et like stort felt som hans motiver, fra det lyseste hvite til en mørk og truende koloritt. Drømmen går igjen som tema, likeledes det underbevisste og det okkulte. Han bruker ofte psykologiske symboler i tråd med Sigmund Freud og Salvador Dali.

 

GALLERI SOON

MEIERIGÅRDEN
STORGT. 17
1555 SON

post@gallerisoon.no


Tlf: 489 54 493

ÅPNINGSTIDER

Mandag – fredag 11-17

Lørdag                  11-16

Søndag                 12-16

Hjertelig velkommen!

2020 © Vilde Vollevik