TORA HAGEN FROGNER

Tora Hagen Frogner er utdannet arkitekt og innen faget Materiell Kultur (hvilket omhandler blant annet filosofi og forståelse av kunst og håndverksprosesser). Ved siden av og gjennom studiene har hun de siste årene hatt sin egen praksis hvor hun jobber hovedsakelig med collage, grafikk og keramikk.

Innen keramikk, arbeider hun mye med materialets «vilje», hvordan forskjellige former skapes i hendene, ut fra ideer og prosess. Leire er et urgammelt materiale, og hun liker at det både har en tradisjon men også så utrolig mange muligheter til utvikling. Hun har forsøkt å legge seg mellom det tradisjonelle og det moderne, ved å la noe av det rå og fine møtes.

Tora lar seg inspirere av organiske former, i kroppen, i havet, planter og mineraler. Hun er opptatt av det upolerte, og hvordan materialet skinner gjennom i produktene. Hvert objekt er unikt, preget av materialet og prosessen hun har underveis. Det finnes fine og grove leirer med forskjellige egenskaper. Hun bruker mye blandingsleire, en miks med varierende grovhetsskala og farge, hvilket gjør at resultatet på form og glasur er uforutsigbar.

– Formene lever litt sitt eget liv, noe hun synes er gøy og utfordrende. Det gir mye av det endelige uttrykket i skulpturene. Tora er opptatt av å tenke skapelse av kunst som en slags forskning i masse og den taktile kontakten med objektene, og er heller opptatt av å jobbe med forskjellige former og uttrykk enn en satt stil.

GALLERI SOON

MEIERIGÅRDEN
STORGT. 17
1555 SON

post@gallerisoon.no


Tlf: 489 54 493

ÅPNINGSTIDER

Mandag – fredag 11-17

Lørdag                  11-16

Søndag                 12-16

Hjertelig velkommen!

2020 © Vilde Vollevik