VICTORIA BERGE - Keramiske objekter

ANNE LANGSHOLT APAYDINLI - Maleri

20. FEBRUAR - 21. MARS 2021

IMG_7506.jpg
IMG_9222.jpg

VICTORIA BERGE

Victoria Berge bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Bergens Kunsthåndverkskole, og fra 1998-2000 var hun designer ved Porsgrund Porselen. Hun har også tatt hovedfag (master) ved keramikklinjen på Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO). I tillegg har hun hospitert ved grafikklinjen på KHiO og tatt diverse tekniske kurs på Akademiet. Berge har bak seg en lang ustillingsvirksomhet som ved Kunstbanken i Hamar, Kunstnerforbundet i Oslo og VCU Gallery i Doha Qatar. Teknikkene Berge arbeider med er maleri, tegning, grafikk og keramikk.

"Grafiske teknikker, tekstile strukturer og diverse maleriske uttrykk er hva jeg anvender på leire. Jeg er opptatt av overflatebehandling, ornamenter og strukturer. Til alle utstillinger  utfordrer jeg meg selv, ved å skape nye uttrykk. Nå har jeg brukt Sgrafitto, en teknikk som minner om tresnitt, hvor jeg skraper bort fargen rundt motivet. Mine motiver er oftest organiske og figurative, fabulerende, lekende med penselen. Jeg har også laget ”flisetepper,” små porselensfliser bundet sammen med snorer, i en teknikk som minner om litografi, hvor jeg trykker med flytende porselensleire på gipsplater.

I 11 år bodde jeg i Midtøsten, i Qatar. Der ble jeg veldig påvirket av lyset, hvor alle farger fremsto intense. Dette bruker jeg i serien av bruksting, som kopper og fat som representerer en stor del av min ”hverdagsproduksjon”. Jeg bruker diverse typer leire, fajanse, stengods og porselen, hvor alle brennes til forskjellig temperatur."

For mer informasjon: www.victoriaberge.no

Victoria Berge CV

ANNE LANGSHOLT APAYDINLI

 

Anne Langsholt Apaydinli, født i Norge, er oppvokst i USA, der hun tok sin kunstneriske utdannelse. Hun har sitt atelier i Fredrikstad der hun bor sammen med sin mann på et tun av gamle stuer. Skogen er nærmeste nabo og en stor inspirasjons kilde.

 

Motivene er fargerike og fabulerende i en slags surrealistisk realisme. Elementer fra skog, dyr, og dekorative mønster er ofte satt sammen med kvinnefigurer. Norske tradisjoner, bunader, broderier, og folklore preger maleriene. Bildene inneholder kontraster av farger og maleteknikker og er ofte omkranset av fargerike border og mønstre. Maleriene er utført i olje eller akryl og varierer i størrelser. Det kan bli en eventyrlig opplevelse og betrakte hennes fargerike og stemningsfulle bilder. Hvert bilde er en fortelling.

"Skogen, dyrene, og fargene i landskapet inspirerer meg til å lage malerier som er fortellinger. 

 

Bildene er fabulerende og inneholder figurer og dyr som bor i sin egen fargerike verden.

 

Maleriene er utført i akryl eller olje.

 

Jeg bor i landlig omgivelser og trekker impulser fra den naturen rundt meg og bruker den vakre norske kulturarven av bunader, søljer og broderier i mine malerier.

 

Da blir jo hvert bilde en fortelling."