top of page

ANNE LANGSHOLT APAYDINLI - maleri

LISE SKJÅK BRÆK - festdrakter

16. SEPTEMBER - 15. OKTOBER 2023

UTSTILLINGSKALENDER 2023.png

ANNE LANGSHOLT APAYDINLI

 

Anne Langsholt Apaydinli er født i Norge, og oppvokst i USA der hun tok sin kunstneriske utdannelse.

 

Hun har sitt atelier i Fredrikstad der hun bor sammen med sin mann på et tun av gamle stuer. Skogen er nærmeste nabo og en stor inspirasjonskilde.

 

Motivene er fargerike og fabulerende i en slags surrealistisk realisme. Elementer fra skog, dyr, og dekorative mønster er ofte satt sammen med kvinnefigurer. Norske tradisjoner, bunader, broderier, og folklore preger maleriene. Bildene inneholder kontraster av farger og maleteknikker og er ofte omkranset av fargerike border og mønstre.

 

Maleriene er utført i olje eller akryl og varierer i størrelser. Det er en eventyrlig opplevelse å betrakte hennes fargerike og stemningsfulle bilder. Hvert bilde er en fortelling.

foto torgeir snilsberg.jpeg

Foto: Torgeir Snilsberg, Moss Avis

LISE SKJÅK BRÆK

 

Lise Skjåk Bræk er utdannet ved Statens Håndverk og Kunstindustriskole i 1963. Hun har studier fra England og Italia med kunsthistorie og design.

Lise Skjåk Bræk har fra 1966 arbeidet som designer og produsent av klær. Hun drev fra 1972 eget skredderverksted med produksjon av både haute couture-kolleksjoner og prototyper for industriell masseproduksjon. I tillegg har hun også designet strikkekolleksjoner, tepper, dekketøy, vesker og reiseeffekter - med basis i norske mønstertradisjoner.

Lise Skjåk Bræk har fra 1970 deltatt i tallrike kollektivutstillinger og gruppeutstillinger over hele landet, og fra 1979 også hatt større separatutstillinger i Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Oslo Kunstindustrimuseum, Norway Design i Oslo, kunstforeninger over hele landet, Esbjerg museum i Danmark, samt hatt større visninger blant annet i Oslo, Ålesund og Trondheim, og for NRK Fjernsynet. Hun er innkjøpt av Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum (Oslo), Kunstindustrimuseum og Norsk Kulturråd.

 

De siste 20 årene har hun hatt utsmyknings- og designoppdrag for flere kirker, for Norges Olympiske Komité (antrekk for Albertville, Barcelona og Lillehammer), Bokklubben Nye Bøker, VM på ski i Trondheim 1997, Byjubileene i Trondheim, Ålesund, Hamar og Oslo, samt vært designer på strikk for Budalshjerte AS.

Tekst: Hentet fra https://www.lisedesign.no/omlise/ 

IMG_2311.JPG
bottom of page