top of page

BJÖRG THORHALLSDOTTIR

Björg Thorhallsdottir ble født i Isafjordur på Island i 1974. Familien flyttet til Norge, og hun vokste opp i Lommedalen i Bærum og i Sørøst Asia.

Björg har ti år med kunstutdannelse innen grafikk, maleri, installasjoner og akttegninger fra blant annet kunstakademiet i Barcelona og Toulouse. Hun har gått i lære hos Jean Ducros ved kunstakademiet i Toulouse, Frankrike i 1998, og i grafikk hos Ignacio Aguirre i Barcelona i 2001-2002. Ignacio har tidligere jobbet med kunstnere som Picasso, Miro og Dali, og i dag har Björg atelier sammen med han i Barcelona. Björg er medlem av Norske Grafikere, og kunsten hennes er blitt utstilt både i inn- og utland. Hun har hatt en rekke separatutstillinger, og etterspørselen etter grafikken er stor.

«Mitt store kunstprosjekt er å glede andre. Jeg lager bilder for å minne menneskene på hvor vakre de er og hvor heldige vi er som har fått livet i gave. Gjennom kunsten min ønsker jeg å gi mot til å være seg selv, følge drømmene sine og til å tørre å elske – seg selv og andre. Dersom jeg klarer å gi håp eller få noen til å leve det livet de egentlig ønsker, da har jeg nådd målet mitt!

Björg brenner for at mennesker skal våge å leve det livet som de egentlig drømmer om, og dette går igjen i det hun formidler i ord og bilder. De siste årene er Björg blitt en etterspurt inspirator og foredragsholder, og hun snakker gjerne om lykke, sorg, mot og livsglede.

For mer informasjon: www.bjorgt.no

Lev Sakte
bottom of page