top of page

CHRISTINE HALD

Christine Hald (f. 1957) utdannet seg på SHKS / Kunsthøgskolen i Oslo, keramikklinjen. Hun er medlem av Norske Kunsthåndverkere. Etter hennes utdanning fra SHKS, begynte hun som keramiker.

Interessen for keramikk var nok bestemt fra jeg var bare noen få måneder gammel. Min første leke var en keramikkvase som mine foreldre, Dagny og Finn Hald hadde laget i sitt eget verksted i Son (1957). Yrkesvalget var ikke vanskelig, da jeg i ungdomstiden jobbet som hospitant hos mine foreldre, Dagny og Finn Hald.

Jeg kan lett bli inspirert av maleri og grafikk der fargefelter med tekstur står i harmoni til hverandre .

 

Livet var å få være på verkstedet i Son. I ungdomstiden jobbet jeg som hospitant hos mine foreldre. Denne keramikkløven er min kopi av en opprinnelig bestilling laget og levert av mor og far. Det var mor som mente at dette kunne være en oppgave i tiden. Nå står den i min egen have i Hvitsten, med en frivillig etablert villblomst i munnen, og omslynget av livlige strå. Det ligger imidlertid ingen demper på muligheten den har til og skue utover den vakre Oslofjorden.


Den keramiske uttrykksformen påvirkes ofte av dagsformen. Fantasien kan heller ikke bestemmes. Motivene mine, som oftest er det dyr, av forskjellige varianter ,de bare kommer av seg selv. Noen ganger er det dyr med horn , og andre ganger snille og koselige som jeg ikke vet hvor kan plasseres.

http://christinehald.no

De håndmalte keramikkflisene laget av Ch
De søte flisene av @christinehald6575 er
bottom of page