top of page

HÅKON BLEKEN

MALERI - GRAFIKK
PASTELLTEGNINGER - KULLTEGNINGER

6. JANUAR - 4. FEBRUAR

VERNISSAGE LØRDAG 6.JAN kl 14:00

ÅPNINGSTALE VED KUNSTKRITIKER LARS ELTON

IMG_6637.jpeg
IMG_0316.jpeg

Galleri Soon feirer Håkon Bleken!

Lørdag 6. januar kl 14:00 åpner vi årets første utstilling med selveste Håkon Bleken, hvor vi kan presentere fem nye grafiske verk Bleken har laget spesielt til Galleri Soon og denne utstillingen, oljemalerier, pastell- og kulltegninger. To av kulltegningene er av svært gammel årgang og pastelltegningene er "sjelden vare". Det vil også være noen flotte grafiske verk av eldre årgang tilgjengelig.

 

Denne utstillingen åpner bare noen dager før Håkon Bleken fyller 95 år, og er et bevis på den voksne kunstnerens ukuelige vilje til å fortsette å skape på det store lerretet han har spent opp for sitt kunstnerskap. Et kunstnerskap som rommer oljemaleriet, collager, kulltegninger, pastelltegninger, tusjtegninger, bokillustrasjoner og utsmykninger i kirker og offentlige rom. I tillegg til flere bøker med aforismer. En av disse lyder slik:

 

Verken hat eller kjærlighet er drivkraften i meg. Men raseriet.

 

Håkon Bleken har i en årrekke tilhørt vårt lands ypperste kunstnere. Innkjøpt en rekke ganger av Nasjonalmuseet og bejublet av så vel kritikere som kolleger for sine arbeider, og ikke minst utnevnt til Kommandør av St. Olavs orden av kong Harald for sitt kunstnerskap.

 

Blekens siste store mappeverk, som er viet Dantes Inferno, blir vist i sin helhet på utstillingen. Alderen setter grenser for kunstnerens reisevirksomhet og det er ikke lenger like enkelte å sette seg på flyet til Oslo, København eller Paris for å lage grafikk. I dag trykker han sin grafikk i Trondheim, hvor både Dante-mappen og grafikken til Galleri Soon-utstillingen er trykket.

Det vil bli presentert fem nye grafiske verker på utstillingen. 

– Jeg arbeider hver dag så fremst helsa tillater det. Grafikk er det fortsatt inspirerende å arbeide med og disse siste silketrykkene har det vært morsomt og interessant å jobbe med, sier Bleken i en pause i grafikkverkstedet underveis i arbeidet med utstillingen i Son.

Nedenfor vil du finne de fem nye grafiske verkene Håkon Bleken har laget til oss. De som er godt kjent med Blekens kunstnerskap, vil på noen av motivene gjenkjenne elementer fra tidligere kunstverk som har vært sentrale for Bleken. 

KJØP KUNSTEN HER:

bottom of page