top of page

HÅKON BLEKEN

Grafikk, maleri, kull og pastell

6. JANUAR - 4. FEBRUAR

IMG_0206.jpeg
IMG_0316.jpeg

Galleri Soon feirer Håkon Bleken!

Når Galleri Soon 6. januar 2024 kan presentere fem nye grafiske verker av Håkon Bleken, er det et prov på den snart 95 år voksne kunstnerens ukuelige vilje til å fortsette å skape på det store lerretet han har spent opp for sitt kunstnerskap. Et kunstnerskap som rommer oljemaleriet, collager, kulltegninger, pastelltegninger, tusjtegninger, bokillustrasjoner og utsmykninger i kirker og offentlige rom. I tillegg til flere bøker med aforismer. En av disse lyder slik:

 

Verken hat eller kjærlighet er drivkraften i meg. Men raseriet.

 

Håkon Bleken har i en årrekke tilhørt vårt lands ypperste kunstnere. Innkjøpt en rekke ganger av Nasjonalmuseet og bejublet av så vel kritikere som kolleger for sine arbeider, og ikke minst utnevnt til Kommandør av St. Olavs orden av kong Harald for sitt kunstnerskap.

 

Utstillingen i Galleri Soon galleri vil romme både eldre og ny grafikk, samt malerier, kull- og pastelltegninger av Håkon Bleken. Hans siste store mappeverk, som er viet Dantes Inferno, blir vist i sin helhet. Alderen setter grenser for kunstnerens reisevirksomhet og det er ikke lenger like enkelte å sette seg på flyet til Oslo, København eller Paris for å lage grafikk. I dag trykker han sin grafikk i Trondheim, hvor både Dante-mappen og grafikken til Galleri Soon-utstillingen er trykket.

 

– Jeg arbeider hver dag så fremst helsa tillater det. Grafikk er det fortsatt inspirerende å arbeide med og disse siste silketrykkene har det vært morsomt og interessant å jobbe med, sier Bleken i en pause i grafikkverkstedet underveis i arbeidet med utstillingen i Son.

bottom of page