top of page

HÅKON BLEKEN

IMG_6637.jpeg
IMG_0316.jpeg

Galleri Soon feirer Håkon Bleken som fylte 95 år 9.januar 2024!

Håkon Bleken har i en årrekke tilhørt vårt lands ypperste kunstnere. Innkjøpt en rekke ganger av Nasjonalmuseet og bejublet av så vel kritikere som kolleger for sine arbeider, og ikke minst utnevnt til Kommandør av St. Olavs orden av kong Harald for sitt kunstnerskap.

 

Alderen setter grenser for kunstnerens reisevirksomhet og det er ikke lenger like enkelte å sette seg på flyet til Oslo, København eller Paris for å lage grafikk. I dag trykker han sin grafikk i Trondheim, hvor både Dante-mappen og grafikken til Galleri Soon-utstillingen er trykket.

Vi presenterer fem nye grafiske verk Håkon Bleken har laget spesielt til utstillingen vi hadde med han i januar 2024:

– Jeg arbeider hver dag så fremst helsa tillater det. Grafikk er det fortsatt inspirerende å arbeide med og disse siste silketrykkene har det vært morsomt og interessant å jobbe med, sier Bleken i en pause i grafikkverkstedet underveis i arbeidet med utstillingen i Son.

Nedenfor vil du finne de fem nye grafiske verkene. De som er godt kjent med Blekens kunstnerskap, vil på noen av motivene gjenkjenne elementer fra tidligere kunstverk som har vært sentrale for Bleken. 

KJØP KUNSTEN HER:

bottom of page