top of page

JANICKE EBBING

Janicke Ebbing (f. Oslo, 1957) lager skulpturer i steingods. Hun slipper oss inn i dyrenes verden med fokus på å gi dem personlighet og sjel. Hver skulptur er unik og kan sees på som en motvekt til jakttrofeer. De er skapt med dyp resept for dyrenes egenart og den skjønnhet, humor og verdighet dyrelivet gir oss. Hun har i sine arbeider en egen evne til å gi dyrene blikk og uttrykk slik at vi kan møte dem som personlige individer og blir fort grepet av den sinnsstemningen den trøtte huden, den stolte hjorten eller den arrogante elgen er i. Innen hennes sjanger representerer hun det ypperste innen håndverk og kunstnerisk uttrykk.

Hun bruker ofte kobber – og jernoxyder og gjerne blå, grønn eller turkis glasur. Enkelte ganger avviker hun fra rene steingodsarbeider og lager sine objekter i raku, en gammel japansk brenneteknikk hvor tilfeldighetene i dannelsen av overflatene blir en viktig del av uttrykket.

Ebbing har sin utdannelse fra Statens Håndverks og Kunstindustriskole (SHKS) og National Collage og Art and Design i Dublin. Hun har hatt et utall utstillinger og er innkjøpt av en rekke institusjoner og samlere.

http://www.janickeebbing.net

Vi er stolte av å kunne presentere Janic
1. Søndag i advent - vi lover herlig jul
bottom of page