top of page

FINN HALD

Skulptur

15. JUNI - 16. JULI 2023

Finn Hald har i over femti år delt sin kunst og livskunst med hele Norges befolkning.  I sine helt spesielle figurer, fabeldyr, fugler og fauner, evnet han å legge menneskelige trekk og å skape situasjoner som treffer oss alle med sin avvæpnende humor, sødme og uskyld. 

 

Foruten å skrive dikt og prosa, har Son-kunstneren også gjort seg bemerket innenfor maling og grafikk. Sammen med sin avdøde hustru Dagny, brakte Finn Hald noe nytt og annerledes inn i norsk keramikk da de etter å ha laget praktfull brukskeramikk gjennom mange år, gikk over til å skape sine – dog vidt forskjellige – men høyst karakterfulle og originale skulpturelle keramikkarbeider.

 

Fra eventyrslottet i skogkanten i Son har det siden 1956 kommet en evig strøm av de mest bisarre og sjarmerende figurer, mystiske kvinner, klumpete og bondske skulpturer og burleske fasonger. Kun fantasien setter grensene. 

 

For Finn Hald er fantasien utømmelig, skapergleden og humoren likeså. Hans bilder og figurer befinner seg et sted midt imellom det frastøtende og rørende, det uhyggelige og sjarmerende, det menneskelige og fantasipregede. 

Finn Hald skulptur
bottom of page