LINE SCHJØLBERG

Line Schjølberg (f. 1965) holder til i Oslo, og arbeider med maleri, grafikk og skulptur. Hun har utdannelse fra Det tverrfaglige kunstinstitutt, samt flere etterutdanningskurs ved Kunsthøyskolen i Oslo. Hun har hatt separatutstillinger på blant annet Galleri A, Ålesund Kunstforening, Galleri Svae og Oslo Prosjektrom. Hun har vært med på kollektivutstillinger ved Henie Onstad Kunstsenter, Kunst rett vest, Bærum Kulturhus og Bærum Kunstforening.

Schjølberg sine bilder har ofte uskyldige og figurative motiv, gjerne barn som leker eller andre idylliske situasjoner. Bildene er drømmeaktige og det kan ofte være en følelse av at noe er uforklart eller gjemt bak en fasade.

 

"Jeg arbeider i et figurativt, poetisk formspråk der jeg er opptatt av komposisjon, stemning og atmosfære. Jeg er interessert i flatens muligheter for å skape illusjon av dybde og rom, og som et virkemiddel for å kunne si noe om de psykologiske mellomrommene i tilværelsen; det synlige og det usynlige, det virkelige og det uvirkelige. Innholdsmessig rommer arbeidene ofte en tvetydighet med ulike hint om noe uforklart. Det kan være hverdagslige situasjoner, men med en undertone av noe foruroligende. Samtidig står det drømmeaktige sentralt, og jeg søker å skape en dualitet i mine arbeider. De ofte poetiske, idylliske scenene som utspiller seg har en usikkerhet i seg, noe ulmer under overflaten. I motivkretsen ser ser vi ofte barn som går igjen. Barn som historiefortellere, kan vekke personlige assosiasjoner og være døråpnere til lukkede rom i en selv."                                     


 

 

GALLERI SOON

MEIERIGÅRDEN
STORGT. 17
1555 SON

post@gallerisoon.no


Tlf: 489 54 493

ÅPNINGSTIDER

Mandag – fredag 11-17

Lørdag                  11-16

Søndag                 12-16

Hjertelig velkommen!

2020 © Vilde Vollevik