top of page

MARI FOLLINGLO - maleri

9. NOVEMBER - 1. DESEMBER 2024

IMG_3903.jpg

MARI FOLLINGLO

 

Mari Follinglo jobber på fulltid som billedkunstner i Trondheim. Hun kommer fra Lier i Buskerud, og har bodd i Trondheim i 27 år.

Kunstneren har utviklet sin egen teknikk og jobber med akryl, eggoljetempera og oljemaling. De ulike elementene jobbes lagvis inn i lerretet noe som gir en markant og spennende tekstur. Malingen påføres, skrapes av, legges til igjen slik at liv og tekstur kommer frem i overflaten. Slik at fargene fra et underliggende lag dukker opp igjen. Follinglo bruker egenblandet eggoljetempera som består av egg, linolje, dammar og lavendelolje. Så blandes ønsket pigmentpulver i til slutt. Dette er en gammel tradisjon som har blitt brukt i ca 3000 år. På 1400-tallet kom oljemalingen og da begynte mange med dette. 

Balansen i Follinglos bilder ligger i å harmonere vekten av de ulike fargene og formene fra ytterst til innerst. Uttrykket er energisk , frodig og fargerikt. I de 19 årene hun har malt har hun hatt flere separatutstillinger, kollektivutstillinger, og utsmykkinger rundt i hele landet. 

Inspirasjon til å male henter hun fra små og store øyeblikk i hverdagen.

Les mer:
https://www.marikunst.no/ 

bottom of page