top of page

SVERRE BJERTNÆS & BJARNE MELGAARD

Bjarne Melgaard og Sverre Bjertnæs er et særegent kunstnerskap mellom to spennende samtidskunstnere. De utfyller hverandre med Melgaard sin ekspressivitet og Bjerntæs' beherskede formspråk. De er begge to svært interessante kunstnere og skaper noe helt unikt sammen.

Bjarne Melgaard er kjent for sine ekspresjonistiske og ofte personlige. Han fletter gjerne inn tabubelagte temaer og politiske konflikter i sine verk. Sverre Bjertnæs er mer behersket og er en av de fremste figurative malerne i Norge. Hans kunst drar veksler på både klassisk figurasjon og konseptkunst. Felles for disse to kunstnerne er å ta opp eksistensielle temaer som liv og død med en humoristisk undertone. 

I 2011 til 2013 bodde Melgaard og Bjertnæs i New York hvor de samarbeidet om flere prosjekter. I 2017 gikk de inn i et nytt samarbeidsprosjekt. Bjertnæs er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo og masterstudiet ved Dutch Art Institute i Amsterdam. Melgaard er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo, Jan Van Eyck- akademiet i Maastricht og Rijksakademie i Amsterdam.

 

 

mimsymøller.jpg

Foto: Mimsy Møller

KJØP KUNSTEN HER:

bottom of page