top of page

HELEN MØRKEN - keramiske objekter
JORUNN WESTAD - maleri

10. FEBRUAR - 3. MARS 2024

RESILIENCE

Helen Mørken Jorunn Westad.png

Ordet Resilience rommer mye – utholdenhet, motstandsdyktighet, overlevelseskraft, tilpasningsevne. Med forskjellige grader av abstrahering tar Jorunn Westad og Helen Mørken begge utgangspunkt i naturens resiliens i sine arbeider til denne utstillingen. 

Westad jobber med billedkunst, hovedsaklig akryl på lerret og Mørken med materialbasert kunst, fortrinnsvis keramikk.

 

Jorunn Westad:

Jeg jobber stort sett intuitivt og lar meg overraske av hvor bildene fører meg, svært ofte dukker naturkrefter fram i form av vær, lys og tyngdekraft.  Av og til  gjør fysiske og psykiske inntrykk det naturlig å nærme seg arbeidet mer konkret.  Med min bakgrunn som arkitekt bærer jeg med meg sansen for komposisjon og balanse og bruker dette aktivt i bildene. 

 

Helen Mørken:

Kjernen i mitt kunstnerskap er en respons til opplevelser i naturen – vann og sjø, stein og fjell, detaljer fra trær og planter. I bakgrunnen ligger en bevissthet om klimaforandringer og vårt miljøansvar. Arbeidet er hovedsakelig skulpturelt, og materialene står alltid sentralt. Jeg har en spesiell kjærlighet for porselen, men jeg arbeider også noe med tekstil/papir, og to-dimensjonalt med forskjellige grafikkteknikker.

jw - mr & mrs gone.jpg
IMG_4227.jpeg
bottom of page