top of page

STÅLE GERHARDSEN

FORCE OF NATURE

 

maleri, grafikk og skulptur

9. MARS - 1. APRIL 2024

force_of_nature_1000 2.jpg

Ståle Gerhardsen (f. 1980) er født og oppvokst i Trondheim. Han er utdannet grafisk designer og har i tillegg til å jobbe i designbransjen i femten år, vært festivalsjef for en designfestival, drevet en klesmerke, skrevet og illustrert bøker, drevet et forlag og holdt hundrevis av foredrag.

En dag sa han opp drømmejobben sin for å forfølge drømmen om å vie seg helt til kunsten. Ståle har holdt på med kunst siden han var tenåring, både med spraybokser på vegger og blyant på papir. Da han var 17 år, var han utvekslingsstudent i Barcelona, hvor han virkelig fikk en forståelse for hva kunst kunne være. I tillegg til å stå i studioet på Can Serrat og male hele dagen, forelsket han seg hodestups i Picasso og Dali og måten de brøt regler og normer for å kunne gjøre sitt eget, og har siden alltid tegnet på alt mulig.

De siste årene har Gerhardsen gjort seg bemerket som en aktiv kunstner, både i gallerier og på gaten. Noen eksempler på Gerhardsens aktiviteter: Han gjorde Trondheim Kunstmuseum om til en stor fest (i samarbeid med blant andre Tate Modern), han og Rashid Akrim vant en pris for utstillingen "Versus" på UN Biennale i Berlin, hvor han ble invitert til å stille ut av Urban Nation Museum of Urban Contemporary Art. Han har hatt separatutstillinger i gallerier over hele landet og deltatt i gruppeutstillinger både hjemme og i utlandet.

 

Ståle har dekorert bygninger og institusjoner overalt, alt fra Grieghallen i Bergen til flere skoler i Trondheim, kulturhus i Oppdal, institusjoner i Bodø, fasader i Kristiansand, Berlin, Røros, Los Angeles, Berkåk, Stockholm, London og Tromsø og mye, mye mer.

Gerhardsen jobber med maling på både lerret og vegger. Når han ikke gjør det, lager han serigrafi, skulpturer og andre ting han har lyst til å gjøre.

bottom of page