TINA TOBIASSEN

Tina Tobiassen (f. 1964) er en erfaren designer og kunstner. Hun startet sin karriere som designer i Art Aid, og var med fra oppstarten av Scandinavian Design Group. Senere jobbet hun også for Sottsass Associati i Milano, Landor i Paris og Elmwood i Leeds.

Tina har jobbet med mange av Norges klassiske merkevarer som Dent, Møllers Tran, Solo, Prim, Tine Brunost, Sætre Kjeks, Bama, Maarud, Tomra, Stabburet, CB og Freia. I 2002 fikk Tina for andre gang Merket for god design fra Norges Designråd. Denne gang for designet til hvitoster fra Tine. Hun har mottatt mange utmerkelser for hennes design.

I 2002 flyttet hun til De Forenede Arabiske Emirater for å male på full tid. Hennes kunst er historiefortelling inspirert av både arabisk og vestlig kultur.

Tina har vært elev hos Peter Esdaile , Dag Thoresen, Marcus Brendmoe og Helle Kaarem.

Hun bruker akrylmaling, oljebeis og ørkensand på kanvas, pastell kritt og kull. I tillegg produserer hun grafikk; dypetsning og litografi og har designet egne smykker. Filosofiske tekster av Carsten Tobiassen forekommer ofte i bildene.

Tina Tobiassens malerier betegnes som naiv optimisme. Og det råder et nokså klart filosofisk budskap i hennes billedverden. Troen på forandring; det å bryte ut av vaner og ta sats ut i det ukjente. Men også et tydelig fokus på tilstedeværelse, både fysisk og mentalt; det å være tilstede i ens eget liv og ta vare på øyeblikkene. Hennes metamodernistiske prosjekt ruller videre og har i hennes seneste arbeider et større fokus på historien og minner. Hva husker vi av det levde livet? Solfylte somre, gode stunder, barneglede, oppdagelser og prestasjoner – alt som et litt slørete «totalminne».

Maleriene er bygget opp av akryl, kull og ørkensand. Motivene er poengterte og figurative, men innehar også en del abstrakte elementer. Bakgrunnen eller miljøet som omgir figurene minner om drømmeriske landskaper. De er ikke stedsspesifikke, men enhver betrakter vil allikevel kjenne seg igjen. Hennes åpne landskaper kan reflektere maritime miljøer, men også fungere som metafor for våre tanker og tolkninger. Man blir lett dratt inn i Tobiassens billedunivers. Det er kontrastfylt og harmonisk på samme tid. Bruken av ørkensand gir et taktilt og personlig uttrykk. 

For mer informasjon: www.tinatobiassen.com

Lito: Våge I - opplag 100 - Galleripris pr stk uten ramme kr. 4.200,-

Lito_ Våge I - opplag 100 - Galleripris
Lito: Øyeblikk II - opplag 100 - Galleri
Over Under 61x52 lito
Fri Vilje Litografi 30x38
Veiviser 43x43
Veiviser_blå_versjon_43x43_lito
Vilje 37x61 lito

GALLERI SOON

MEIERIGÅRDEN
STORGT. 17
1555 SON

post@gallerisoon.no


Tlf: 489 54 493

ÅPNINGSTIDER

Mandag – fredag 11-17

Lørdag                  11-16

Søndag                 12-16

Hjertelig velkommen!

2021 © Vilde Vollevik / Galleri Soon