top of page

YVONNE JEANETTE KARLSEN

Yvonnne Jeanette Karlsen (f. 1966) er født og oppvokst i Fredrikstad. Hun bor i hjembyen, der hun også har atelier.

Jeanette Yvonne Karlsen er en klassisk maler med et utrolig talent. Etter flere år som selvstendig næringsdrivende i frisørfaget og en tidligere utdannelse innen reklame og grafisk design, begynte hun i lære hos Eser Afacan og Jan Sæther der hun fikk korrigering en dag i uken. Det meste av hennes evner har hun utviklet alene foran lerretet. Etter tre års læretid hadde hun sin debututstilling i Oslo blant flere anerkjente kunstnere, bl.a. Odd Nerdrum. Hennes bilder fikk meget god mottagelse og de fleste ble solgt den dagen utstillingen åpnet.

 

I dag er Yvonne Jeanette Karlsen kunstner på heltid, og har atelier i en gamle administrasjonsbygningen til Borregård fabrikker sammen med kunstneren Terje Adler Mørk. Med sitt vare og sanselige uttrykk og en fascinasjon for menneskekroppen, er hun en av de moderne kunstnere som er gjenskapere og tradisjonsbærere av en klassisk uttrykksform. Kunsten hennes består i hovedssak av oljemalerier og litografier.
 

Yvonne Jeanette Karlsen har vært representert på en rekke utstillinger, bl.a i Tyrkia, Oslo, Drøbak, Moss, Ski, Tønsberg og i Stavern. Hun har også vært omtalt flere ganger i bladet «Kunst» og "Kunstsamleren". Yvonne har også en stor tilhengerskare i Tyrkia, som følge av en stor utstilling i regi av den tyrkiske stat.
 

Ved en av hennes hennes siste utstillinger i Oslo, Frie Kunstner galleri, skrev den svenske poeten Håkan Sandell:

"Ett intressant tillskott utifrån till Oslos klassiskt-figurativa miljö finner jag i Yvonne Jeanette Karlsens sensuella och anatomiskt sköna djupmåleri, med dess goda öga för hud och ljus, där kulördramatiken från 1500-talets manierister möter 1800- talets realistiskt akademiska målare vad gäller bildernas motivuppbyggnad. Helt samtida känns de avspända intima stämningarna och den skugglösa klarheten."
 

- Å male figurativt er ikke et håndverk man lærer, det er et potensial i noen mennesker. Jeg pleier å sammenligne det med å ha en fin stemme. Man blir ikke en supersangerinne med det første, men man har et potensial som kan utvikles. Jeg gikk i lære og fikk korrigeringer hos Eser Afacan tre timer i uken i tre år, men det meste har jeg lært av å male her alene. Hos Jan Sæther lærte jeg en god del om det tekniske. Mange tror dessverre at det figurative klassiske maleriet kun handler om teknikk, håndverk og å etterligne virkeligheten mest mulig fotografisk.

For mer informasjon: www.artyvonne.no

Yvonne_Jeanette_Karlsen_-_De_tre_gratier

​De tre gratier, 62x54 cm, litografi

KJØP KUNSTEN HER:

bottom of page